A napokban beszélgettünk immáron a kibővült szervezői csapat - Éva, Gyopi és Anikó - arról, hogy a Natúr kosár főképp arra tanít, hogy a változások természetszerűek, mindig változik valami, és büszkék lehetünk arra, hogy több, mint két éve töretlenül megyünk előre, tesszük a dolgunkat hétről-hétre. A kezdetek óta sok-sok változáson mentünk keresztül, de sosem adtuk fel, átgondoltuk, alkalmazkodtunk, mert hittünk és hiszünk ebben az egészben....

Natur_kosar_közösség.jpg

Hiszünk a helyi, kis közösségek erejében, hiszünk az egyszerű dolgokban, hogy a gazdák termékei a lehető legrövidebb úton jussanak el a fogyasztókhoz. Hiszünk a közvetlen kapcsolatok erejében, hogy egy bizalomra épülő együttműködés képes felülírni az éppen aktuális szabályokat. 

A változásokról, melyek az elmúlt két évet végig kísérték kiderült, hogy mindig jót tett, jó irányba vitte a Natúr kosarat,és mivel mindenhová követtek minket a vásárlók, valószínűleg azt mutatja, hogy jó felé haladunk és értékes számukra amit nyújtunk.
Január elejétől ismét változik valami, megszűnik Szegediék XI.kerületi boltja, ahonnan a hetente leadott rendeléseket hol Éva, hol Anikó hozta el, mikor kinek fért bele az idejébe, vagy esett éppen az útvonalába. A hír hallatán elsőre felmerült a kérdés, hogyan tovább.... hol fogjuk átvenni az árut. Nagyon hamar jött a válasz a gazda részéről, januártól kiszállítják a rendeléseket. És mivel egyre több bevásárló közösség, szatyor, batyu, vagy épp kosár-közösség keresi, kereste meg őket látják, hogy ez a jövő szerves része lesz, és sokkal inkább számíthatnak ezekre a kis közösségekre, mint egy bizonytalan forgalmú piacra, vagy boltra. 
Natur_kosar_rendeles.JPG
Örülünk, hogy részesei lehetünk ezeknek a változásoknak, hogy egyre többen értik, hogy hazai terméket fogyasztani, magyar gazdától vásárolni nemcsak gazdasági szempontból fontos, hanem a saját és gyerekeink egészsége, jövője miatt is az. 
Köszönjük az egész évi együttműködést, kívánunk mindenkinek békés, boldog karácsonyt, a jövő évre pedig a sok finomságon kívül még több közös, közösségi programot. 
Mi itt leszünk :)
Szeretettel: Anikó, Éva és Gyopi
adventi_3.jpg