Régóta nem jelentkeztünk friss hírekkel, pedig mozgalmas volt a nyár is, az ősz is, ám mostanra sok újdonsággal rukkoltak elő a gazdák, vagy éppen új kézműves termékekről adhatunk hírt, így ezeket egy csokorba gyűjtve osztjuk meg Veletek. 

Elsőként a Buckaméhészet új termékeit szeretnénk bemutatni, amelyet saját fogyasztásra, mint egészséges finomság is ajánlunk, valamint a közelgő ünnepekre remek ajándék lehetőség ínyenc családtagoknak, barátoknak. A kép alatt részletes leírás található a Buckaméhészet gazdáinak szavait tolmácsolva: Bucka édességek.jpg

Egészséges csemege a Buckaméhészet kínálatában - 4 elem CSOKI MÉZ

TŰZ-chilis, LEVEGŐ- levendulás, VÍZ - borsmentás, FÖLD - szegfűszeges

" Mivel nem vagyunk egyformák, ezért arra gondoltunk, hogy négyféle hangulatban, négyféle ízesítéssel, az erős Tűz, a könnyed Levegő, a nyugodt Föld, és a mozgékony Víz ízeivel olyan választékot kínálunk, amelyben mindenki megtalálja az egészséges és a számára legkedvesebb hangulatot.

Azt gondoltuk valami különleges csemegét kínálunk idén télire. Mi lenne, ha két, igazán finom és egészséges ételt társítanánk? Két olyan ételt, amelyek arra vártak, hogy végre találkozzanak? 
A holland kakaó magas kakaóvaj tartalma és az akácméz lágysága tökéletes harmóniában egészítik ki egymást. A különleges íz mellett a két összetevő egészségre gyakorolt hatása egyedülálló kombinációt alkot. 
A kakaóról megjelent számos tudományos közlemény összefoglalja azokat a jótékony hatásokat, amelyek mögött megalapozott vizsgálati eredmények állnak. A jól ismert antioxidáns tulajdonság segít az idegek védelmében és a jó idegállapot fenntartásában. Támogatja a sejtek energiaközpontjainak, a mitokondriumoknak a képződését, így hozzájárul az aktív élethez szükséges mindennapi energiához és a testsúly szabályozásához. Csökkenti az allergiás reakciókat és a gyulladást. Az utóbbi 12 évben elvégzett közel hetven klinikai vizsgálat eredményei szerint a kakaó segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, az érfalak védelmében, és a koleszterinszint csökkentésében.
A méz antioxidáns hatása szintén jól ismert és cukor helyett alkalmazva segít a fogyásban. A baktériumok szaporodását gátló hatása révén támogatja az immunrendszerünket. A nyálkahártyákon, így például a bélfalon is, enyhíti a gyulladásos tüneteket.
Két ilyen pompás étel találkozása vajon milyen ízt ad? Magunk is meglepődtünk, hogy mennyire harmonikusan illeszkedik egymáshoz ez a két ősi étel. "

 Bucka mézek lekvárok.jpg

A csomagban az isteni 'Vörös október' névre hallgató lekvárunk van, ami csipke, birs + körte mézes kombója 

Szeretnénk bemutatni Mihálka Klári termékeit, a Natúr kosár rendszeres vásárlójaként tudtuk meg tőle, hogy Cilu álma néven készít különleges, vagy épp hagyományos ízvilágú lekvárokat, szörpöket, csatnikat.

sütivarázs-lekvár-680x441.jpg

Elkészült a honlapja is, amelyen minden információ megtalálható, rendelési lehetőség ott közvetlenül van Kláritól, erre is van mód, de ha szeretnétek a kosaras rendeléssel együtt is átvehető.

szedres-levendula-680x441.jpg

A szörpök már a legutóbbi alkalommal felkerültek a rendelési listára, azonban mivel Klári Érden lakik, így bátran keressétek termékeit közvetlenül. 

Az ősz színei, ízei mellett remek közös programban volt részünk, nevezetesen szappant készítettünk Kata segítségével. A szombat délelőtti foglalkozásról egy hangulatkép, ne tévesszen meg senkit, azért mert keverőtálak, botmixerek, lábasok és sütiformák láthatóak, tényleg szappant készítettünk :)

 Közös kép.jpg

További fotók, ötletelés adventi időszakról, közös program lehetőségekről egy következő bejegyzésben adunk hírt.