Szép havas a táj, didergősek a reggelek, de kosarainkban télen sem kell nélkülözzük a sok egészséges, házi, termelői finomságot. 

A választékban már ősz óta fent lévő házi müzli csak természetes alapanyagokból készül, pirított mandula, kókuszreszelék, zabpehely és házi virágméz.

müzli foto.JPG

A nyár ízei lekvár formájában általában a még nyár, ősz folyamán beérett és eltett gyümölcsökből kerül az üvegekbe, vagy ha alkotójuk kellően bátor és kísérletező, így olyan finomságokat is fogyaszthatunk, mint citruslekvár, narancslekvár, téli lekvár és máklekvár. 

A téli lekvár gondolata a készítő fejében úgy állt össze, mint az őszi lekvár, ám mivel az a készlet már kifogyott számba vette mi az, ami télen is elérhető alapanyag. "...nagyon jó minőségű almához és körtéhez jutottam, valamint sok-sok akciós narancs került a kosaramba Almát, körtét próbáltam a garázsban teleltetni, de nem nagyon akarózik nekik, így inkább megcsináltam.

Ami izgalmasabb volt, az aszalt sárgabarackkal ízesített sárgadinnye lekvár sikerén felbuzdulva, ezt is szerettem volna cukor nélkül készíteni, valamilyen aszalt gyümölccsel édesíteni, most aszalt szilvára esett a választásom. Pikáns, nem túl édes és nagyon finom lekvár lett a végeredmény."

téli lekvár.jpg

narancslekvár.jpg

Még egy lekvár így januárban, ami amellett, hogy különleges azért is hasznos lehet, mert a mák kiváló kálciumforrás csontjainknak. 

Ez a lekvár minimális nádcukor hozzáadásával készült, a pikáns ízvilágot a facsart narancslé adja, amiben főtt a mák. Kenyérre, kalácsra, kiflire kenve is nagyon finom, de mint látjuk palacsinta tölteléknek sem utolsó :)

máklekvár.jpg


Úgy látjuk, hogy sem januárban, sem egész évben nem fognak üresen maradni a kosaraink!