Készülve a téli időszakra szerettük volna homoktövis termékekkel bővíteni a kínálatot. Találtunk egy gazdát, akik családi, vegyszermentes gazdaságukban homoktövist dolgoznak fel és készítenek belőle cukormentes lekvárt, teaféléket és 100% homoktövis őrleményt. A termékek kíméletes eljárással, házilag készülnek. A gyümölcsöt és a teát cserépkályhán szárítják.
A jó tulajdonságai mellett tudni kell erről a bogyóról, hogy tömény, savanykás ízű, nagyon magas C-vitamin tartalmának köszönhetően kevés elfogyasztásával is biztosíthatjuk téli időszakra az immunrendszerünk erősítését. 
homoktövis bogyók.jpg
Miért fontos a homoktövis: 

Nagyon magas C-vitamin tartalma van, ám sokan nem ismerik ezt a hazánkban is termő bogyós gyümölcsöt. C-vitamin tartalma a  citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese, mindemellett megtalálható benne az A-vitamin is, továbbá tartalmaz almasavat, mannitot, zsíros olajakat, flavonoidokat.

A homoktövis növeli szervezetünk saját védekezésének hatékonyságát. E-vitamin- és esszenciális zsírsavtartalmának köszönhetően jótékony hatással van a száraz, berepedezett bőrre, továbbá véd a káros UV-sugárzástól. Általános legyengülés, illetve különösen fertőző betegségek és műtétek után jó immunrendszer-erősítő. Gazdag szénhidrátokban, fehérjében, szerves savakban, aminosavakban és vitaminokban. A homoktövis védi és erősíti az immunrendszert, növeli szervezetünk védekezőképességének hatékonyságát, késlelteti az öregedési folyamatokat.

Savanykás íze miatt általában egy másik édeskésebb gyümölccsel vegyítve szokták lekvárnak készíteni, így könnyen fogyasztható. 

- homoktövis-tartalmú lekvár

homoktövis lekvár.JPG

cukormentes, 60% homoktövis, 40 % alma
 
- homoktövis őrlemény
100% homoktövis
szárított gyümölcs (mag és héj) őrleménye
tartalmazza az értékes magolajat is
fogyasztható müzlivel, joghurttal, salátával
Mézben elkeverve 1 kiskanálnyi őrlemény is hatásos immunerősítő
Homoktövis őrlemény.jpg
 
- leveles homoktövis tea
szárított levél
immunrendszer-erősítő, betegségek megelőzésére ajánlott, daganatos betegségeknél kúraszerűen alkalmazható
 
- leveles és gyümölcsös homoktövis tea
szárított levél és gyümölcs
immunrendszer-erősítő, betegségek megelőzésére ajánlott, daganatos betegségeknél kúraszerűen alkalmazható
homoktövis teák.JPG