A közösség által támogatott mezőgazdaság testközelből

 

Napjainkban egyre többen vallják, hogy az egészséges és jó minőségű élelmiszert nem a boltok polcain kell keresni. Kis közösségek szövetkeznek helyi gazdákkal, hogy a biztos forrásból származó élelmiszerért cserébe megélhetést biztosítsanak az értük dolgozó termelőknek. Európában egyre több országban terjed megállíthatatlanul a közösség által támogatott mezőgazdálkodás.

Februárban a Tudatos Vásárlók Egyesülete olyan termelőket és fogyasztókat lát vendégül Franciaországból, Angliából és Németországból, akik szívesen megosztják velünk  tapasztalataikat.

2012. február 2.-án délelőtt meglátogatják a Natúr kosár érdi csapatot is, mint az egyik hazai, működő bevásárló közösséget.

A programon részt vesznek a Natúr kosár közösség részére termékeket szállító termelők, akik termékeikkel, kóstolóval is várják a látogatókat. 

Akik biztosan jelezték részvételüket: Rostár József kézműves borász, Eskulito kézműves borokkal Sóskútról, Bodor Tibor és Bernadett Etyekről, különleges gyógynövényes szörpökkel, ízletes lekvárokkal, a Buckaméhészet gazdái: Berta és Gyula Kápolnásnyékről, isteni finom mézekkel és mézes lekvárokkal, valamint mi, a házigazdák egészséges rozscipókkal, apró falatokkal várunk minden érdeklődőt egy kötetlen beszélgetésre, ismerkedésre hazai és külföldi termelőkkel egyaránt.

Jó alkalom azoknak, akik még nem ismerik a Natúr kosár bevásárló közösség működését, vagy ismerik már, de szívesen eljönnek, kíváncsiak a termékekre, melyeket még nem ismer, vagy a tapasztalatokra, erre az alternatív közösségi formára - mindenkit szeretettel várunk!

A helyszín: Érd, Polgárok Háza, Alsó utca 3. 117. terem

Időpont: 11 órától 14 óráig